2 januari 2020

Gisteren hebben we toch weer onoplettende bezoekers gehad. De noorddeur is op een haar na aan een brand ontsnapt. Laat zich alleen maar raden wat de gevolgen hadden kunnen zijn. Voor iedereen: Steek geen vuurwerk af bij rietgedekte monumenten.

Twee andere molens werden tijdens de jaarwisseling ook getroffen door vuurwerk.

Lattrop

Bovenkarspel

 

21 december

Vandaag hebben we een Mio ( Molenaar In Opleiding) uit Oldebroek (Gld) op bezoek gehad op molen Sterrenberg. Met name mio's van meer zuidelijk gelegen molens trekken graag naar Sterrenberg om daar kennis te maken met het zelfzwichting systeem en/of het zelfkruiing systeem. Deze mio mag in mei op het landelijk examen bewijzen klaar te zijn als molenaar.

 

17 december

We hebben mooie cadeaumanden met molenproducten te koop in de molen. Ze zijn er in verschillende prijsklasses. Geef eens iets alternatiefs cadeau. Wilt u andere producten of andere samenstellingen, laat het ons even weten. We stellen dan een mand op maat voor u samen. Ook de kleine pannenkoeken-met-stroop pakketjes zijn erg geliefd.

 

14 december

Vandaag hebben we de Kerstster weer naar boven gehesen. Het was een behoorlijk karwei dit jaar. Er stond behoorlijk wind. De ster wordt tegen de normale draairichting van de wieken in naar boven gedraaid. De wind zorgde er echter voor dat de wieken de normale kant op willen. Dat was dus letterlijk vechten tegen de wind. Er waren vier sterke kerels nodig om de ster in etappes naar boven te krijgen. Maar het resutaat: schitterend!

Klik hier, klik op Kerstster en scroll naar beneden