Roggebrood met Karnemelk

Roggebrood met Karnemelk

Dit is een zwaar, smakelijk roggebrood. Het deeg moet vroeg in de kneedcyclus gecontroleer worden om te zien of er extra vocht of bloem nodig is,

Brood van 500 gr. Ingrediënten Brood van 750 gr.
1,2 dl karnemelk 1,75
4 eetl. water 6 eetl.
1 eetl. plantaardige olie 1 ½ eetl.
2 eetl. melassestroop 3 eetl.
1 ½ theel. karwijzaad 2 ¼ theel.
¼ theel. zuiveringszout ¼theel.
1 theel. zout 1 ½ theel.
180 gr. bloem 270 gr.
75 gr. roggemeel 125 gr.
1½ theel. gist 2¼ theel.

naar keuze ½ eetl. broodverbeteraar.

Werkwijze:
Doe alle ingrediënten in de door de fabrikant van uw machine aanbevolen colgorde in de broodvorm. Stel in op volkorenbrood, mediumkorst. Druk op start.

De ingrediënten bloem, roggemeel, gist en broodverbeteraar zijn verkrijgbaar in de molen.

Wij maken gebruik van cookies voor analyse, gebruikservaring en een goede weergave van de website.