Oliebollen recept

Oliebollen recept
Meng de oliebollenmix met:
– 1/2 liter water (ca. 40 graden)
– 1/2 liter melk
– 2 eieren
– 35 gram gist

Bereiding:
Doe de oliebollenmix in een kom en roer er de gist door. Maak in het midden een kuiltje en breek de twee eieren erin. Giet de melk en water (handwarm) in het kuiltje. Klop dit alles dan vanuit het midden met de mixer tot een glad beslag.
Eventueel kunt u nu de krenten/rozijnen toevoegen.

Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme, tochtvrije plaats. Laat het beslag minstens een half uur rijzen, totdat de hoeveelheid is verdubbeld. Verhit de zonnebloemolie tot ca. 180 graden.
Met behulp van twee,in olie gedompelde lepels of met een in olie gedompelde ijsschep balletjes van het beslag in de hete olie laten glijden. Zorg dat je niet te veel oliebollen in één keer bakt. Er moet genoeg ruimte zijn in de pan zodat de oliebollen gewoon kunnen zweven. Keer na 3 minuten de oliebollen om (als ze dat nog niet uit zich zelf hebben gedaan) en laat ze aan de andere kant nog twee minuten bakken.
Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uit lekken op een stuk keukenpapier. Serveer ze met poedersuiker.

Oliebollenmix bestaat uit: bloem, zout, broodverbeteraar en witte basterdsuiker
Deze oliebollenmix is alleen te koop in de molen “Sterrenberg”. Gist wordt apart bijgeleverd.

Wij maken gebruik van cookies voor analyse, gebruikservaring en een goede weergave van de website.